Prima pagină Proiecte

 Proiectul eTwinning

 

Începând cu data de 24.05.2021 până în 09.07.2021, opt elevi din clasa a V-a A, de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, coordonați de către prof. de  limba franceză, d-na Cosma Cornelia, au participat la proiectul eTwinning, pe tema „Ton pays par mes yeux” ( „Țara ta prin ochiii mei”), proiect realizat în parteneriat cu două școli din FranțaEcole élémentaire Marcel Pagnol, Nogent-Le-Rotrou și Ecole La Colombière, Saix.

Elevii din toate cele trei școli partenere au lucrat în comun pentru a realiza o revistă online, în limba franceză, ca sursă documentară despre o altă țară, altă cultură și altă civilizație.

In concluzie, în cadrul acestui proiect, elevii din Franța au aflat lucruri noi despre  România iar elevii din Romănia, despre Franța, o descoperire făcută prin ochi de copil.

Ca urmare a acestui tip de activitate educativă extrașcolară, elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș doresc cu bucurie continuarea implicării lor în astfel de  proiecte europene în care limba franceză să fie un instrument de comunicare și prin intermediul căreia  să poată descoperi oameni, culturii, lucruri noi și interesante.

  DAȚI CLICK PE LINKUL DE MAI JOS!

Ton Pays Par Mes Yeux Revue Numérique Juillet 2021
Read more publications on Calaméo